Trainingschool AW en Bazoeki slaan de handen ineen! Onze missie is jouw hond de beste start geven.

Een pup in huis

Het besluit is genomen, jullie willen graag een puppy. Het internet wordt afgespeurd, boeken worden gelezen en er wordt advies gevraagd aan mensen die je kent. Maar het is toch lastiger dan je denkt, er komen zoveel vragen in je op. Welk ras past bij mij? Hoe komen we aan een betrouwbare fokker? Wat moet je allemaal aanschaffen? Hoe voed je een pup goed op zodat hij de beste versie van zichzelf kan worden? De één zegt dit, de andere zegt dat. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe mooi zou het zijn als je hier mee geholpen wordt en direct de beste start kan maken met je viervoeter….

Je nieuwe vriendje zal de komende jaren dagelijks een onderdeel zijn van je leven en daarom is een goed begin het halve werk. Een puppy in huis nemen bestaat uit een aantal fases:

Welke hond past bij mij

Nog te vaak worden honden uitgezocht op het uiterlijk. Een match in uiterlijk wil zeker niet zeggen dat er ook een match is tussen jou en je pup op alle andere gebieden. Verdiep je dus uitgebreid in de specifieke behoeftes en energielevels van de verschillende hondenrassen zodat vraag en aanbod tussen jou en je hond past. Het is bijvoorbeeld nooit verstandig een hond aan te schaffen met een hoger energielevel dan dat jij zelf hebt.

Een betrouwbaar adres

Een goede start begint in het nest. Het is het van essentieel belang dat je pup minimaal 7 à 8 weken bij de moederhond en broertjes en zusjes blijft. Hier wordt de basis gelegd voor een stabiele en gelukkige hond. De opvoeding van de moederhond, de sociale interactie met de nestgenootjes en regelmatig contact met mensen zijn belangrijk om tot een sociale, ontspannen hond op te groeien. Check dus of dit allemaal aanwezig is.

Het juiste karakter

Je hebt het al supergoed gedaan door je te verdiepen in hondenrassen. Nu is het tijd, liefst samen met je fokker, om samen te kijken welk karakter uit het nest bij jou past. Net als mensen heeft iedere hond ook een ander karakter. De een is vol zelfvertrouwen, de ander wat onzekerder. Is het je eerste hond, pak dan niet de felste uit het nest maar ook niet de meest angstige. Laat je fokker je hierin adviseren.

De voorbereiding

Je pup is uitgekozen en je hebt met de fokker afgesproken wanneer jullie hem of haar kunnen ophalen. Nu is het tijd om thuis een en ander te gaan voorbereiden en aan te schaffen. Overweeg altijd om een bench aan te schaffen. Het is je allerbeste hulpmiddel om je hond een veilige, geborgen plek te bieden waar hij tot rust te komen en zich heerlijk kan terugtrekken. Pups moeten nog ontzettend veel rusten en een bench kan je hierbij helpen.

De komst van je pup

Daar is ie dan, je pup is er! Nu is het aan jou om direct vanaf de start de rol van de moeder hond over te nemen. Leer je pup direct regels, grenzen en beperkingen aan en zorg dat hij voldoende rust pakt. Gelukkig start je al snel met de puppymodule bij Trainingsschool AW.

Je kon geen betere start maken door bovenstaande allemaal te hebben gedaan….Geniet van elkaar!

Bazoeki en Trainingsschool AW slaan de handen ineen om hondeneigenaren te helpen en hen zo de beste start te geven omdat we beide vinden dat voorkomen beter is dan genezen. Bazoeki is een platform voor toekomstige hondenbezitters die op zoek zijn naar een pup en heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare, gecontroleerde fokkers. Tevens vind je op de website veel informatie over de diverse hondenrassen. Trainingsschool AW biedt trainingen aan voor honden van alle leeftijden waarbij we hondeneigenaren meer leren over de basisbehoeftes van de hond, hondengedrag en hondenpsychologie, we leren de hond geen kunstjes aan. Zo ook tijdens de puppymodule, hier leren we mensen vooral ook te kijken naar de gemoedstoestand van de hond en leren we de basiscommando’s aan waarbij we belonen in de juiste gemoedstoestand. Ook besteden we aandacht aan samenwerken, lopen aan de lijn en een stuk socialisatie in prikkelrijke omgevingen. Geen standaard puppycursus maar een verlengstuk voor de beste start met je hond.

Deze trainingsscholen werken samen met Bazoeki:

Trainingsschool AW – Beinsdorp
Trainingsschool AW – Helden
Trainingsschool AW – Lommel
TrainingsschoolAW  – Moerdijk
Trainingsschool AW – Nuth
TrainingsschoolAW – Diemen
TrainingsschoolAW – Almere
TrainingsschoolAW – Eefde
Trainingsschool AW – Heteren
Trainingsschool AW – Apeldoorn
Trainingsschool AW – Enkhuizen
Trainingsschool AW – Hazerswoude
Trainingsschool AW – Santpoort
Trainingsschool AW – Gent